Παρακολουθήστε την ομιλία του Κ. Σαμαρά, για τους Ενδοκερατοειδικούς Δακτύλιους Kerarings, στο Ετήσιο Συνεδριο της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλ. Χειρουργικής.

https://www.livemedia.gr/video/307971#moment380

intacs-1024x683

Τι είναι οι ενδοκερατοειδικοί δακτύλιοι Kerarings;

Τα ενδοκερατοειδικά ενθέματα Kerarings είναι πολύ μικροί και λεπτοί ημικυκλικοί δακτύλιοι, σε διάφορα πάχη, που αποτελούνται από ένα ειδικό αδρανές, βιοσυμβατό πλαστικό υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε φακούς επαφής και στη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη για περισσότερο από πενήντα χρόνια.

Οι δακτύλιοι αποσκοπούν στην ενίσχυση του κερατοειδή και στην αναδιαμόρφωση της επιφάνειας του ματιού, μειώνοντας την εξόγκωση και βελτιώνοντας το σχήμα του κώνου. Με τη βελτίωση του σχήματος του κώνου, σε ασθενείς που πάσχουν από κερατόκωνο, βελτιώνεται η ανεκτικότητα τους στους ημίσκληρους φακούς επαφής, για την επίτευξη καλύτερης οπτικής οξύτητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η όραση μπορεί να βελτιωθεί τόσο ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση φακών επαφής.

Οι ενδοκερατοειδικοί δακτύλιοι είναι απόλυτα ανεκτοί από το μάτι και δεν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης. Επίσης, η χρήση αυτών των δακτυλίων μπορεί να βελτιώσει την δομική ακεραιότητα του οφθαλμού, μειώνοντας την πιθανότητα μεταμοσχεύσεως κερατοειδούς, μια πολύ σοβαρότερη επέμβαση.

intacs-1200x630

Ποιες είναι οι ενδείξεις για το εμφύτευση των Kerarings;

1. Μέτρια μυωπία.
2. Μέτριος και υψηλός κερατόκωνος.

Αν και η τεχνική αναπτύχθηκε για χαμηλά επίπεδα μυωπίας, τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε κερατοκωνικούς ασθενείς, οποιασδήποτε ηλικίας, των οποίων η όραση επιδεινώνεται και εμφανίζουν δυσανεξία στους φακούς επαφής ή υψηλές στρεβλώσεις στο σχήμα του κερατοειδή, όπως μετά από μια μεταμόσχευση κερατοειδούς.

Η διαφορά μας – Τεχνολογία Femtosecond για την εμφύτευση των Kerarings

Laser δημιουργίας flap στην επέμβαση FemtoLasik με Ziemer Leonardo DaVinci Z4

Laser δημιουργίας τούνελ για την ένθεση ενδοκαρτοειδικών δακτυλίων με το Ziemer Leonardo DaVinci Z4

Για την εμφύτευση των δακτυλίων Kerarings απαιτείται η δημιουργία δύο ημικυκλικών καναλιών μέσα στο στρώμα του κερατοειδούς.

Σε αντίθεση με άλλα οφθαλμολογικά κέντρα, στην AthensLaserSight χρησιμοποιούμε το υψηλής ακρίβειας  Femtosecond Laser για τη δημιουργία των καναλιών. Αυτό εξασφαλίζει την πολύ ακριβή τοποθέτηση των καναλιών στο σωστό βάθος μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα τους και μειώνοντας τη πιθανότητα επιπλοκών.

Ο Κ. Σαμαράς (AthensLaserSight) είναι από τους ελάχιστους χειρουργούς στην Ελλάδα που έχει εκπαιδευτεί στη εμφύτευση των Kerarings σε επίπεδο Fellowship και κατέχει μεγάλη εμπειρία στη χρήση τους και στην αντιμετώπιση οποιονδήποτε επιπλοκών τους.