10 tips ΓΙΑ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΛΕΙΖΕΡ

15825818_1588544514495056_154897480366536483_nΠαρακάτω αναφέρονται 10 σημεία στα οποία μπορείτε να στηριχτείτε για την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε όσον αφορά τα πολύτιμά σας μάτια.
Η Athens Laser Sight σας παρέχει 10 συγκεκριμένα σημεία τα οποία θα σας βοηθήσουν στο να επιλέξετε το καλύτερο για τους οφθαλμούς σας.
Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιον ο οποίος έχει υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση με χρήση λειζερ και μας αναφέρει το θεαματικό αντίκτυπο που είχε στην καθημερινή του ζωή. Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι πλέον προσβάσιμη σε εμπορικά κέντρα και παρέχεται από εμπορικές αλυσίδες. Η διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος με χρήση λειζερ μπορεί να θεωρείται εκπληκτική επέμβαση, παρόλα αυτά δεν μπορεί να θεωρείται αλάνθαστη. Κάθε ασθενής είναι μοναδικός και απαιτεί εξατομικευμένη φροντίδα και προσοχή, ζωτικής σημασίας προϋποθέσεις οι οποίες αν προσπεραστούν τα πράγματα μπορεί να μην κυλήσουν ομαλά, όπως τα αναμένουμε.
Η Athens Laser Sight παρακολουθεί ασθενείς οι οποίοι δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την διαθλαστική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκαν. Τα πιο κοινά συμπτώμτα είναι χαμηλή οπτική οξύτητα, εμφάνιση φωτοστέφανων και ξηροφθαλμία σε έντονο βαθμό. Το πρόβλημα είναι αντιληπτό και έγκειται στο γεγονός ότι η διαθλαστική χειρουργική με χρήση λειζερ είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη και διαφημίζεται σε τιμές παραπλανητικά χαμηλές κάνοντας τους καταναλωτές να αισθάνονται πως το χειρουργείο πρέπει να γίνει ή τώρα ή ποτέ. Η άλλη «ασχημη» όψη της διαθλαστικής χειρουργικής με χρήση λειζερ είναι πως δεν υπόκειται σε επαρκές νομοθετικό πλαίσιο.
Η Athens Laser Sight προτείνει σε οποιονδήποτε ασθενή ο οποίος θέλει να υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση με χρήση λειζερ, να ενημερωθεί κατάλληλα πρώτα διαβάζοντας για τα διεθνή “Πρότυπα Διαθλαστικής Χειρουργικής”.
• Tip 1
Επιλέξτε τον σωστό χειρούργο οφθαλμίατρο. Για την επιλογή του βασιστείτε στο βιογραφικό του και πραγματοποιήστε την έρευνά σας.
• Tip 2
Ο χειρούργος οφθαλμίατρος που έχετε επιλέξει ιδανικά πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένος στον κερατοειδή και στην διαθλαστική χειρουργική, σε Οφθαλμολογικά Νοσοκομεία και Κλινικές που έχουν κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση της παγκόσμιας επιστημονικής Οφθαλμολογικής κοινότητας.
• Tip 3
Ιδανικά ο χειρούργος οφθαλμίατρος, ο οποιος θα είναι ο πρώτος με τον οποίο θα συζητήσετε για την διαθλαστική χειρουργική, να είναι κι εκείνος ο οποίος θα πραγματοποιήσει την επέμβαση και θα έχει την ευθύνη. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε όσο το δυνατόν καλύτερα τον χειρούργο σας, να τον εκτιμάτε, να τον εμπιστεύεστε και να είναι αυτός που θα σας παρακολουθεί μετεγχειρητικά.
• Tip 4
Είναι σημαντικό ο χειρούργος αλλά και το οφθαλμολογικό κέντρο στο οποίο θα χειρουργηθείτε να προσφέρουν εναλλακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αντικατάσταση και ένθεση φακικού ενδοφακού. Τα κέντρα εκείνα τα οποία παρέχουν μόνο μια μέθοδο διαθλαστικής χειρουργικής διαδικασίας συχνά ωθούν τους υποψηφίους να υποβάλλονται όλοι σε μια διαθλαστική μέθοδο, αλλά υπάρχουν διαφορετικά ειδή μυωπίας, διαφορετικά είδη ματιών που απαιτούν και την ανάλογη διαθλαστική μέθοδο.
• Tip 5
Η προεγχειρητική εκτίμηση του διαθλαστικού σφάλματός σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τοπογραφία κερατοειδούς, εκτίμηση του Wavefront, όπως επίσης και έλεγχο ξηροφθαλμίας.
• Tip 6
Χαλαρώστε και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί. Δώστε στον εαυτό σας ένα χρόνο διάρκειας περίπου 24ωρών μετά την πρώτη συζήτηση με τον χειρούργο οφθαλμίατρό σας. Διαβάστε ξανά το έντυπο συγκατάθεσης σε περίπτωση που σας δημιουργηθεί οποιαδήποτε επιπλέον απορία.
• Tip 7
Σιγουρευτείτε ότι το οφθαλμολογικό κέντρο είναι παγκόσμιας κλάσσης και να εξασφαλίζει τα διεθνή πρότυπα περιλαμβάνοντας το ISO 9001, 14000. Επιδιώκοντας τα διεθνή πρότυπα αποτελεί ένδειξη ενδιαφέροντος.
• Tip 8
Εξασφαλίστε ότι το οφθαλμολογικό κέντρο παρέχει ιατρική φροντίδα οποιαδήποτε στιγμή την χρειαστείτε. Αυτό σημαινει πως πάντα θα υπάρχει διαθέσιμος ένας οφθαλμίατρος, αν και σπάνια απαιτείται.
• Tip 9
Αποφύγετε διαγωνισμούς, εκπτώσεις και προσφορές τύπου «δύο στην τιμή του ενός». Τα παραπάνω αποσπούν την προσοχή των υποψήφιων ασθενών για διαθλαστική χειρουργική, από αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία-την ιατρική φροντίδα του ασθενούς. Προσέξτε, μπορεί απλά να λαμβάνετε ότι πληρώνετε.
• Tip 10
Αποφύγετε πολύ χαμηλές τιμές, θεωρούνται παραπλανητικές. Έαν εμπλακείτε στο σύτημα αυτό, οι δυνάμεις των πωλήσεων μπορούν να σας εηρεάσουν σημαντικά στο να υποβληθείτε ξανά σε διορθωτικές διαθλαστικές επεμβάσεις.